Voetreflexologiebehandelingen

Onze voeten zijn een bron van informatie. Voetreflexologie is gebaseerd op de visie dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. Op de hele voet zitten reflexzones die in verbinding staan met organen, lichaamsdelen, lymfe en gewrichten. Door op deze reflexzones (lichte) druk uit te oefenen, gaan er impulsen naar het hele lichaam. Het zelf genezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd en je energie gaat weer beter stromen. 

Wat voor jou ook de reden is om voor voetreflexologie te kiezen, iedere behandeling start met een intake. Tijdens de voetreflexbehandeling is er, als je dat wilt delen, ruimte voor jouw verhaal. Na de eerste afspraak volgen er minimaal drie behandelingen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je klacht en vraag.

 De ervaring leert dat je door de voetreflexbehandelingen meer in balans komt meer rust en vertrouwen gaat ervaren en dat je meer energie krijgt en vitaler wordt. 

De behandeling door mij als een voetreflexoloog is een waardevolle aanvulling, maar vervangt geen medische behandeling van een huisarts, verloskundige of medisch specialist

Kinderwens en fertiliteitsvoetreflexologie

Heb jij een kinderwens en wl je je graag bewust voorbereiden op een eventuele zwangerschap? Of bevind je je in een fertiliteitstraject en ervaar je stress of spanning? De voetreflexbehandelingen die ik aanvied, helpen je door deze spannende periode. Ze kunnen je helpen meer te ontspannen, te vertrouwen op je lichaam en je meer energie geven.

Maak afspraak met ons

Kinderwens  en fertiliteitsvoetreflexologie 

Heb jij een kinderwens en wl je je graag bewust voorbereiden op een eventuele zwangerschap? Of bevind je je in een fertiliteitstraject en ervaar je stress of spanning? De voetreflexbehandelingen die ik aanvied, helpen je door deze spannende periode. Ze kunnen je helpen meer te ontspannen, te vertrouwen op je lichaam en je meer energie geven.

Maak een afspraak met ons

Tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam en je leven. Je hormoonhuishouding veranderd en de wetenschap dat er een klein kindje in je buik groeit is fascinerend en tegelijk spannend. Je bent druk met de voorbereidingen voor de komst van jullie kindje. Je wilt zo goed mogelijk voor jezelf zorgen want daardoor zorg je ook goed voor het kindje in je buik. Misschien heb je een drukke baan waardoor je af en toe een rustpunt mist en iemand met wie je kan praten en de volledige aandacht heeft voor jou. Bij mij in de behandelstoel kan je even helemaal tot rust komen en ik help je op weg met je vragen.

Geniet bewuster van je zwangerschap door voetreflexologie.

Als de bevalling op zich laat wachten (je bent overtijd) en het zit eraan te komen dat de bevalling zal worden ingeleid (opgewekt) in het ziekenhuis kan een voetreflexbehandeling weleens uitkomst bieden. Door de ontspannende werking kan het zomaar zijn dat je weeën alsnog op gang komen en de bevalling zonder inleiding kan plaatsvinden

Maak afspraak met ons

Postnatale voetreflexologie

Is een zwangerschap al een "life event" op zich, na je zwangerschap is er sprake van een grote verandering in jullie leven. Het krijgen van een baby noemen we dan ook een life-event. Life events zijn emotionele gebeurtenissen die zowel positief als negatief kunnen zijn. Of beide. Om hier goed mee om te gaan is het belangrijk je eigen welzijn niet uit het oog te verliezen. Voetreflexbehandelingen hepen je te ontspannen en te genieten van deze bijzondere tijd.

 

Maak afspraak met ons

Babyvoetreflexologie

Babyreflexologie is voor baby’s vanaf vier weken. Het is een fijne manier om klachten te verlichten en zelfs te verhelpen.  Bij babyreflexologie wordt met de vingertoppen een (lichte) druk op de voetjes van de baby gegeven.

Met babyreflexologie kunnen diverse klachten behandeld worden. Denk hierbij aan:

Reflux, obstipatie, darmkrampjes, pijn bij het tandjes krijgen, verkoudheid,
keelpijn, moeilijk inslapen, moeilijk doorslapen, oorpijn, onrustige baby etc.

De cursus babyvoetreflexologie bestaat uit drie thema’s;

  • Spijsvertering
  • Welzijn en weerstand
  • Slapen en geruststellen

Met een klein gesprekje vooraf en een stukje nazorg en educatie van de ouders is een consult meestal niet langer dan vijfenveertig minuten. 
De babyvoetreflexbehandeling werkt direct bij baby’s. Daarom is het ook fijn dat ik je de behandeling (in drie afspraken) kan aanleren. Zo kan je de babyvoetreflexbehandeling zelf gaan toepassen in de thuissituatie. Het voordeel van babyvoetreflexologie is dat je het eigenlijk overal wel toe kan passen (je hebt alleen blote voetjes nodig) en voor elke klacht kan je het inzetten. De omgeving hoeft ook niet extra verwarmd te worden omdat je baby de kleertjes verder aan kan houden. Babyvoetreflexologie is alleen bij mij te volgen in provincie Utrecht, dus een hele leuke unieke cursus die heel effectief werkt! Kijk ook bij  kopje “vergoedingsmogelijkheden voetreflexologie” vergoeding kan ook gelden bij baby’s met klachten. Er is tevens een combinatiecursus ( individueel) met babymassage!

Maak afspraak met ons